انتشار تصاویر نامتعارف از رفتار یکی از بازیکنان ملی پوش فوتبال بازتاب بسیار زیادی در شبکههای اجتماعی به دنبال داشت تا حدی که کمیته اخلاق به واسطه این ماجرا پرونده انضباطی برای این بازیکن تشکیل داده و به نوشته رسانهها قرار است حکم انضباطی خود را در این ارتباط به زودی اعلام کند.
وقوع چنین اتفاقاتی در فوتبال ایران برای نخستین بار نیست و قطعاً آخرین بار نیز نخواهد بود، اما مسئلهای که حائز اهمیت است، بیتوجهی مسئولان ارشد فوتبال ایران و مدیران باشگاهها به موضوع فرهنگسازی و نظارت کافی برعملکرد بازیکنان تحت قرارداد آنهاست. بی شک اگر نظارت کافی بر مدل زندگی و رفتار بازیکنان وجود داشت، بازیکنی نظیر کنعانی زادگان گرفتار چنین بازی خطرناک و رسوایی اخلاقی نمیشد.
البته که قبل از او بازیکنان دیگری نیز گرفتار این اتفاقات شدند، اما هرگز در طول این مدت برای حل ریشه ای موضوع گام برنداشتیم و تمام و کمال تلاش کردیم به جای حل مسئله صورت مسئله را پاک کنیم! اتفاقی که نتیجه آن وضعیت فعلی فوتبال ایران است.مسئولان فدراسیون فوتبال و مدیران باشگاه تا به امروز در ظاهر ادعای فرهنگسازی داشتند و پیشوند فرهنگی را یدک کشیدند تا به نوعی ژست مدیریتی خود را کامل کنند، اما واقعیت ماجرا این است که فرهنگسازی تنها به چاپ بنر و طراحی پوستر و انتشار آن در کانالهای رسمی باشگاه در شبکههای اجتماعی نیست. برای فرهنگسازی باید اصول زندگی حرفه ای را به بازیکن خود آموزش دهید که بایدها و نبایدها را بهدرستی به اجرا درآورد. وقتی بازیکن نسبت به جایگاهی که در آن قرار گرفته هیچ شناختی ندارد و خیلی زود به واسطه فعالیت دلالها به چهره دنیای مجازی تبدیل میشود، طبیعی است که خیلی زود هویت خود را به دست فراموشی میسپارد و به هر رفتار منکری روی میآورد. اگر مدیران فوتبال ایران به جای غرق شدن در هیاهوی کاذب فضای مجازی و کری خوانیهای بیحاصل به فکر مدیریت صحیح بازیکنان و رشد آنها در فضای حرفهای میبودند، امروز چنین فاجعه اخلاقی در فوتبال ایران رخ نمیداد که سوژه رسانههای خارجی شود، از این رو در کنار برخورد با بازیکن متخلف باید به سراغ مدیرانی که سبب پرورش چنین تفکری در فوتبال ایران شدند نیز رفت و آنها را هم بازخواست کرد تا مشخص شود قرار است با این پدیده به شکل ریشهای برخورد شود، نه اینکه یک بازیکن قربانی بیکفایتی دیگران شود.
نظر شما